Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Εκλογές vol. 2: Πριν βγείτε από το παραβάν


Πριν πάτε να ρίξετε (όσοι πάτε) αυτή την γ@@@μένη ψήφο σκεφτείτε κάποια πράγματα:

Συνειδητοποιήστε, τα 2 μεγάλα κόμματα, που μας έφεραν. Φέρτε στο νου σας όλα τα σκάνδαλα όπου πήραν μέρος (υποβρύχια, Βατοπαίδι, Siemens, υποκλοπές, κουμπάροι, offshore, ολυμπιακοί αγώνες, και άλλα πάρα πολλά) και τα μνημόνια τους που μας τυραννούν κάθε μέρα.

Καταλάβετε ότι αφορά και σας. Τα χρήματα που κλάπηκαν μπορούσαν να είναι ένα καλύτερο σχολείο για το παιδί σας, μια μεγαλύτερη σύνταξη για την γιαγιά σας, μια νέα θέση εργασίας για σας.

Σταματήστε επιτέλους να επηρεάζεστε από την οικογένεια σας. Κριτική σκέψη δεν έχετε; Δεν βλέπετε ότι στραβά πάει το καράβι; Επειδή ο μπαμπάς σας ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ.λπ. πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο; Επειδή σας διόρισε εσάς ή τον αδερφό σας (εις βάρος κάποιου άλλου) θα πρέπει να τους ψηφίζετε μια ζωή; Όταν θα χάσετε την δουλειά σας ή ο μισθός σας γίνει 300€ θα λέτε τα ίδια;

Αποδεχτείτε ότι η πολιτική του μνημονίου δεν οδηγεί πουθενά. Δεν χρειάζεται να αναλύσω το γιατί, το internet μπροστά σας είναι.

Θυμηθείτε ότι η βενζίνη φτάνει τα 2€, ότι το πετρέλαιο θέρμανσης του χρόνου θα είναι 1,5€/l. Ειδικά στην Β. Ελλάδα δεν θα μπορείτε να ζεστάνετε τα σπίτια σας, ο κόσμος (ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο ξάδερφος σας, η πλειοψηφία) θα υποφέρει από το κρύο. Και μην μου πείτε για φυσικό αέριο ή για ξύλα. Η τιμή τους θα πάει στα ουράνια ενώ ως γνωστόν τα δέντρα είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας…

Φέρτε στο νου σας το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα (22%), τις καθημερινές αυτοκτονίες, τα γεμάτα ορφανοτροφεία, το χαράτσι της ΔΕΗ, την επιστροφή φόρου που ποτέ δεν πήρατε, το άδειο καλάθι στο super-market, η ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης που δέχεστε και η λίστα είναι άπειρη...

Νοιαστείτε για λίγο και για τον άλλον (τον γείτονα, τον συγχωριανό, τον συμπολίτη) και μην κοιτάτε μόνο τον κ@λο σας.

Φροντίστε να μάθετε κάποια πράγματα. Μην τα καταπίνετε αμάσητα. Έχετε το internet, αυτό το πολύτιμο εργαλείο, στα πόδια σας. Αφήστε για λίγο τα παιχνιδάκια σας και το youtube σας. Διαβάστε, ψάξτε, κρίνετε, αποφασίστε, αρνηθείτε, σχολιάστε, σκεφτείτε.

Μην ξεχνάτε κάθε φορά που ψηφίζετε: Ψηφίζετε για εσάς, για την κοινωνία (στην οποία ανήκετε), για το μέλλον των (ίσως και αγέννητων) παιδιών σας, για τους γονείς σας, τους φίλους σας, για τον κάθε άγνωστο, για το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: